Tour SubLub 3: Nieuwegein! - Duiken Magazine (2024)

Een complete duikuitrusting samenstellen kan tijdrovend zijn en vooral ook veel geld kosten. SubLub maakt het je wel heel makkelijk: zij bieden complete sets aan, van vin tot masker, voor een hele mooie prijs! Je kan deze online bestellen maar ook bekijken in een van de vijf SubLub winkels. Onze redacteur Carlo Vreugde gaat deze maand langs bij SubLub Nieuwegein.

Tekst en foto’s Carlo Vreugde

Mijn allereerste reisset met duikmateriaal samenstellen vond ik best spannend. Dit is niet eenvoudig als elke kilo telt in je bagage. Wat ook kan meetellen, is als je alle bagage zelf moet sjouwen tijdens de reis. De wieltjes van je koffer werken wel op het vliegveld, maar niet op zachte ondergronden. Het gewicht gaat dan tellen als je alles zelf moet tillen. Ik ga dan ook vandaag op bezoek in de gezellige duikwinkel van SubLub Nieuwegein waar ik meer over reissets voor duiken te weten zal komen.

Ik word vrolijk ontvangen door Joyce en Robert Vos. Door het gebruik van veel hout in hun winkel voel ik mij direct thuis en we zitten gezellig aan de centrale tafel waardoor ik overzicht heb op het gehele assortiment. Ik hoor buiten een duiker zijn flessen vullen, terwijl Joyce alle onderdelen uit de winkel pakt van de Oceanic reisset. Ze vertelt enthousiast dat je met deze set fraaie kleurencombinaties kan maken wat vele duikers zeer prettig vinden. Ik ben al bekend met Oceanic, want toen ik net begon, heb ik in Thailand mijn allereerste duikmasker van Oceanic aangeschaft. Oceanic is in 1972 opgericht door Bob Hollis en bestaat dus al 52 jaar. Oceanic staat zo achter hun kwaliteit dat zij op hun automaten limited lifetime garantie geven en op hun trimvesten 5 jaar. Robert vertelt enthousiast dat deze reisset goed verkoopt. Het is immers licht van gewicht, goed en duurzaam duikmateriaal dat betaalbaar is, zeker als je een of twee keer per jaar naar het buitenland gaat.

Anderen lezen ook: Duiken met je telefoon: Oceanic+ Dive Housing!

Heel veel kleuren

Op tafel komt een oceaan groen en roze duikmasker te liggen. Het gaat hier om het Shadow duikmasker dat bestaat uit een slanke 100% vloeibare siliconen rok die rechtstreeks aan de lens van gehard glas is bevestigd. Dat betekent dat het masker geen frame heeft, waardoor er minder volume in zit en het masker makkelijker te klaren is. Dit no-frame ontwerp vermindert uiteraard ook het gewicht en biedt een groter gezichtsveld doordat het masker dichter op je ogen zit. Verder kan je het no-frame duikmasker plat verpakken indien nodig. Dit masker is verkrijgbaar in zes kleuren. Ook zijn de vinnen in vijf kleuren te verkrijgen om jouw reisset compleet te maken. De Oceanic Viper 2 vin met open hiel zijn eenvoudig in gebruik. Je trekt ze aan over de Mares Equatro 2 mm duikschoen en trekt de riemen via de snel wisselende gespen strak. De vin bevat een precisie mix van hydrodynamica voor ultiem comfort, efficiëntie en prestaties. De vin is niet te soepel, maar wel licht van gewicht.

Inclusief lichte reiswing

Vervolgens laat Joyce het volledige warmwaterduikpak zien van Bare. Dit is de Elate voor vrouwen en Revel voor mannen. Hier gaat het juist om de pasvorm, comfort en flexibiliteit, het is ontworpen met anatomisch correcte 3D-patronen plus een gepatenteerde mix van neopreen en laminaat om heerlijk comfortabel te duiken. Ook een extra lange heavy-duty rits aan de achterkant voor gemakkelijk aan- en uittrekken. Robert vertelt dat dit het meest flexibele en comfortabele wetsuit is. Dit komt dankzij het extreem rekbare materiaal, dunne Armor-Flex rubberen kniebeschermers en de gladde voering. En dan de vraag, wat is het ideale trimvest om mee te nemen op duikvakantie? SubLub kijkt naar gewicht, slechts 2,5 kg, het comfort en het gemak.

Tour SubLub 3: Nieuwegein! - Duiken Magazine (1)

Oceanic Bio Lite Trimvest

Daarvoor is de reiswing Oceanic Bio Lite geselecteerd. Deze kan in tweeën gevouwen worden om klein op te bergen in de reisbagage. Deze wing zorgt automatisch voor een goede horizontale houding. Het grote voordeel is dat alles aan de voorkant vrij is en je loodpockets zitten aan de zijkant via een zeer fraai systeem. De Bio Lite heeft een kleine harde backplate en onderaan het trimvest zit een manometer- en een octopushouder. Joyce geeft aan dat zij veel vragen krijgt over het drijven aan de oppervlakte van een wing. “Dat is eenvoudig op te lossen door het trimvest niet volledig vol te blazen met lucht, maar net voldoende dat je blijft drijven. Doe lichtjes je voeten naar voren en je zit in een ideale zithouding aan de oppervlakte.”

Anderen lezen ook: De verschillen tussen de duikcomputers Descent G1 en de Descent Mk2

Trekt niet

Om de set compleet te maken, is de Oceanic automatenset Alpha 10 en CDX (eerste trap) toegevoegd. Het is licht van gewicht en uitgevoerd met de lichte en flexibele Miflex-slangen. Door het lichte gewicht ‘trekt’ het in niet de mond. Het geheel bestaat uit een pneumatisch gebalanceerde tweede trap voor een soepele ademhaling. Dit is zo ontworpen dat de automaat reageert op de natuurlijke inademing en de weerstand vermindert van het ademen. De eerste trap CDX omvat een overgebalanceerd diafragma en is bewerkt met drievoudig chroom marine messing. Dit is een robuust en betrouwbaar ontwerp dat in zijn geheel in een automatentas bij de duikset komt.

Duikpassie

Deze reisduikset kan aangeschaft worden voor een mooie warme reisbestemming voor nog geen € 1.300. Joyce en Robert geven aan dat dit een populaire duikset is die terecht is gekomen bij vele tevreden duikers. SubLub Nieuwegein heeft mij perfect ontvangen en door de vrolijke uitleg van beide eigenaren ben ik weer een stuk wijzer geworden op duikgebied. Ik heb verder genoten van de enorme gastvrijheid en de mooie locatie vlak naast het zwembad. De duikpassie straalt uit van beiden en dat maakt mijn reis hier naartoe meer dan waard.

Faciliteiten

  • Duikwinkel
  • Snorkel- & zwemmateriaal
  • Vulstation 200 en 300 bar
  • Onderhoud duikmateriaal
  • PADI-duikschool Het Duikhuis
  • Adres: Merweplein 1, 3432 GN  Nieuwegein

Tour SubLub 3: Nieuwegein! - Duiken Magazine (2)

WAT ZIT ER IN Oceanic reisset?

  • Oceanic Cdx / 1e + 2e Trap, Alpha 10 (1)
  • Console naar keuze (2)
  • Oceanic Shadow duikmasker (zes kleuren) (3)
  • Oceanic Arid semidry snorkel (4)
  • Bare Bare Elate / Revel Full 3 mm wetsuit (5)
  • Oceanic Bio Lite Trimvest (6)
  • Mares Equator 2 mm boots (7)
  • Oceanic Viper 2 OH Duikvinnen (8)
Anderen lezen ook: Afgedreven? Dankzij de Dive Alert hoort de duikboot je op 1,5 km afstand

Prijs inclusief setkorting: € 1.299

Check de review over de

Lees over ons eerdere bezoek aan SubLub Nieuwegein

Tour SubLub 3: Nieuwegein! - Duiken Magazine (2024)
Top Articles
Who might the Mets call up in September?
Why top NHL prospects are changing teams at rapid speed
Great Clips Mount Airy Nc
Wells Fargo Careers Log In
Ventura Craigs List
Sissy Hypno Gif
Free Robux Without Downloading Apps
About Goodwill – Goodwill NY/NJ
Toonily The Carry
Globe Position Fault Litter Robot
Elle Daily Horoscope Virgo
Phillies Espn Schedule
Sports Clips Plant City
MindWare : Customer Reviews : Hocus Pocus Magic Show Kit
Sarpian Cat
No Strings Attached 123Movies
6001 Canadian Ct Orlando Fl
Chic Lash Boutique Highland Village
Immortal Ink Waxahachie
Puretalkusa.com/Amac
How To Cancel Goodnotes Subscription
Sadie Proposal Ideas
U Break It Near Me
Amazing deals for DKoldies on Goodshop!
Publix Super Market At Rainbow Square Shopping Center Dunnellon Photos
Craigslist St. Cloud Minnesota
Craigs List Tallahassee
The Many Faces of the Craigslist Killer
Macu Heloc Rate
3Movierulz
Jayme's Upscale Resale Abilene Photos
Goodwill Of Central Iowa Outlet Des Moines Photos
Valley Craigslist
Rainfall Map Oklahoma
Craigs List Jax Fl
Brenda Song Wikifeet
Orangetheory Northville Michigan
Timothy Kremchek Net Worth
Google Jobs Denver
Cygenoth
Gun Mayhem Watchdocumentaries
Davis Fire Friday live updates: Community meeting set for 7 p.m. with Lombardo
RECAP: Resilient Football rallies to claim rollercoaster 24-21 victory over Clarion - Shippensburg University Athletics
Achieving and Maintaining 10% Body Fat
Traumasoft Butler
18006548818
Walgreens On Secor And Alexis
Craigslist Minneapolis Com
Playboi Carti Heardle
Craiglist.nj
Access One Ummc
Obituary Roger Schaefer Update 2020
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated:

Views: 5385

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.